IOS WGB


I’ve got 2 AP’s configured and one of them is a WGB. (Just open, no encryption etc.)

The challenge is the network. All the devices after the WGB should be on VLAN50.

Router –Trunk– AP1 ~~~~ AP2 –Trunk– Switch
VLAN 5 native…………………50.100 —- 50.111 (DHCP for VLAN 50)

The configuration of AP1 :
dot11 vlan-name VLAN5 vlan 5
dot11 vlan-name VLAN50 vlan 50

dot11 ssid wgb
vlan 50
authentication open

interface Dot11Radio1
no ip address
no ip route-cache
!
ssid wgb
!
no dfs band block
speed 18.0 basic-24.0 36.0 48.0 54.0
channel dfs
station-role root
infrastructure-client
!
interface Dot11Radio1.5
encapsulation dot1Q 5 native
bridge-group 1
!
interface Dot11Radio1.50
encapsulation dot1Q 50
bridge-group 50

!
interface FastEthernet0.5
encapsulation dot1Q 5 native
bridge-group 1

!
interface FastEthernet0.50
encapsulation dot1Q 50
bridge-group 50

Configuration of AP2:
dot11 vlan-name VLAN50 vlan 50
!
dot11 ssid wgb
vlan 50
authentication open

interface Dot11Radio1
no ip address
no ip route-cache
!
ssid wgb
!
speed 18.0 basic-24.0 36.0 48.0 54.0
station-role workgroup-bridge multicast mode infrastructure
!
interface Dot11Radio1.50
encapsulation dot1Q 50 native
bridge-group 1
!
interface FastEthernet0.50
encapsulation dot1Q 50 native
bridge-group 1

workgroup-bridge client-vlan 50

About Joost van der Made

Me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: